Halden Idrettslag (HIL) ble stiftet 27. april 1912, og er således 95 år i år 2007. Laget har tidligere hatt utøvere innen fotball, orientering, skøyter og håndball, men har i dag aktive utøvere kun innen friidrett.

HIL har gjennom årene fostret en rekke gode utøvere. I fremste rekke står Tor Olsen og Ragnar Andersen som "herjet" resultatlistene på hekk- og mellomdistansene i 1950-årene (se forøvrig under "historikk")

Idrettslaget har i dag en fin stamme av yngre utøvere som gjør det godt i kretssammenheng.

I junior- og seniorsammenheng hadde vi fram til 2003 Paul André Solberg som i 2002 tok NM-gull i spyd for junior og en 4. plass i senior-NM.  Våre fremste utøver på seniorsiden i dag er spydkasteren Teemu Pasanen som i 2005 oppnådde drøye 75 meter. Han innehar også klubbrekorden på 79,33m satt i 2002.

Hans Trygve Torp (f. 1987) ble norsk ungdomsmester i kule i 2003.

Vi har plass til flere friidrettsinteresserte - såvel utøvere som deltagere i våre arrangementer Ta kontakt med en av våre trenere eller noen i styret!